Autostrada Transilvania: CNAIR a semnat la Oradea contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş

Sala mare a Instituției Prefectului județul Bihor a găzduit semnarea contractului de proiectare și execuție al tronsonului 3 al Autostrăzii Borș – Suplacu de Barcău, respectiv, Biharia – Borş, ce măsoară 5,35 kilometri. Va avea un nod rutier la Biharia, 5 bretele şi 3 pasaje. Va costa 134,2 milioane de lei (28,5 milioane de euro), durata de proiectare va fi de 4 luni, iar perioada de executie de 15 luni. Lucrările se vor executa de catre o asociere romano-slovacă ce-i include si pe orădenii de Trameco.

CNAIR a lansat în august 2017 licitaţia pentru constuirea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş (60 kilometri) din Autostrada Transilvania, care a fost împărţit în trei loturi. Pentru lotul 1 Suplacu de Barcău – Chiribiş (26,35 kilometri), CNAIR nu a desemnat încă un câştigător. Evaluarea financiară se va încheia la data de 31 decembrie, conform datelor actualizate din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Pentru lotul 2 Chiribiş – Biharia (28,55 kilometri) şi lotul 3 Biharia – Borş (5,35 kilometri) a desemnat câştigătoare asocierea romano-slovacă ce-i include si pe orădenii de Tramecoo.


Pentru ambele secțiuni, perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.
Tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, din Autostrada Transilvania se află la a treia tentativă de realizare, după eşecurile cu foştii constructori, americanii de la Bechtel şi spaniolii de la Corsan.


Foto: facebook

Distribuie informația
Alte știri