Autostrada Transilvania, din nou în impas. Un tronson din Bihor e motivul

Foto: facebook/asociatia pro infrastructura

Contractul pentru un tronson de pe Autostrada Transilvania ar putea fi reziliat din cauza unor lucrări suplimentare de 30 de milioane de euro. Este vorba despre secțiunea 3C2 a Autostrăzii A3, între Chiribiş şi Biharia.

CNAIR refuză plata lucrărilor, astfel că şantierul din Bihor s-ar putea închide chiar înainte de a începe. Construcţia lotului de 28,55 de kilometri al Autostrăzii A3, între Chiribiş şi Biharia, a fost adjudecată de o asociere de firme din România şi Slovacia. Contractul a fost semnat anul trecut şi prevedea 6 luni de proiectare şi 18 de execuţie, pentru 326 de milioane de lei plus TVA.

Constructorul a făcut organizarea de şantier, dar pentru a începe lucrările aşteaptă un aviz de la CNAIR pentru noul proiect tehnic. Acesta prevede lucrări suplimentare de 30 de milioane de euro.

CNAIR şi constructorul care a câştigat licitaţia pentru lotul 3C2 al Autostrăzii A3 poartă discuţii din martie pentru aprobarea noului proiect tehnic. În cazul în care negocierile vor eşua, contractul ar putea fi reziliat iar licitaţia va trebui reluată de la zero. Acest lucru ar însemna o întârziere de doi ani în construcţia acestui tronson.

Sursa: digi24.ro

Distribuie informația
Alte știri