Autostrada Transilvania, la aproape un deceniu de la prima tăiere de panglică cu fast

Primul tronson din Autostrada Transilvania a fost deschis circulaţiei în urmă cu aproape zece ani, măsurând atunci 42 de kilometri.

După un deceniu, autostrada are mai puţin de 80 de kilometri, însă cele două sectoare date în folosinţă nu sunt legate între ele. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere susţine că până la sfârşitul anului se va circula continuu pe cel puţin 100 de kilometri de autostradă.

De altfel, cei din Companie spun că până la finele lui 2019 vor fi deschişi în total alţi 38.9 km din Autostrada Transilvania: loturile 2 şi 3 din secţiunea Ogra – Câmpia Turzii şi subsecţiunea Biharia – Borş din Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş. Estimările CNAIR sunt total nerealiste, susţine însă Asociaţia Pro Infrastructură, care argumentează cu stadiul lucrărilor din teren, urmărite şi fotografiate de membrii comunităţii, conform mediafax.ro.

Pentru Secţiunea 3C din Bihor, Suplacu de Barcău – Borş, Subsecţiunea 3C1 Suplacu de Barcău–Chiribiş şi Subsecţiunea 3C2 Chiribiş – Biharia, ofertele sunt în proces de reevaluare, urmând să fie semnate contractele pentru proiectare şi execuţie.

Distribuie informația

Alte știri