Autostrada Transilvania se suprapune peste un drum strategic roman. Video

Arheologii care lucrează pe terenul unui viitor lot din Autostrada Transilvania au descoperit un drum roman foarte bine conservat. Acesta se situează în localitatea Sutoru, din județul Sălaj. Pe teritoriul acestei comune se găsește castrul roman Optatiana.

Din păcate, aceste drumuri vechi de aproape 2.000 de ani nu vor putea fi conservate. Se înregistrează locul, se fotografiază și apoi se rade pentru a lăsa locul constructorilor autostrăzii. Conservarea unui sit arheologic situat pe locul unei viitoare șosele se face doar în cazul unei decoperiri extraordinare, de genul unei cetăți necunoscute a lui Decebal etc.

Sutoru se află pe lotul de autostradă cuprins între Nădășelu și Poarta Sălajului, tronson care a început să fie lucrat de către UMB.

CNAIR a semnat pe 1 iulie 2020 cu firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3). Valoarea contractului este de 680 de milioane de lei și are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectare, 24 de luni execuție și 120 de luni garanție

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri