Autostrada Transilvania se va realiza pe fonduri europene. Ministrul de resort avanseaza si un termen la care va fi gata

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dezvăluit la DCNews LIVE, că Autostrada Transilvania se va realiza pe fonduri europene, nu pe buget de stat ca până acum.

“Referitor la Autostrada Transilvania, pe tronsonul Târgu-Mureș – Borș, la sfârșitul acestui mandat vom circula. Avem șase contracte pe autostrada Transilvania. Ce am reușit și am discutat săptămâna trecută cu doamna comisar Crețu, a fost trecerea autostrăzii Transilvania, fostă Bechtel, pe fonduri europene, pentru că era pe buget de stat, astfel încât să putem degreva pentru că sunt valori foarte mari, mare parte din sumă constituind fonduri europene nerambursabile. Aici avem nevoie de un constructor serios și sper să bage bine la cap toți care mai participă la licitații în condițiile în care nu-și vor mai îndeplini sarcinile, conform contractului, a fost un constructor pe secțiunea Suplacu de Barcău-Borș în 2015, decembrie, i s-a reziliat contractul în 2016 pentru slabă mobilizare. Eu cred că după ce voi publica și voi face toate demersurile pentru a arăta exact topul, foarte multe firme vor trage foarte multe concluzii și își vor da seama, poate au impresia că lucrurile merg într-o direcție în care putem să ne așezăm, să negociem. Nu, nu există negociere, există o singură cale, ori îți faci obiectul și-ți primești banii, ori îți iei adio de la România”.

Distribuie informația
Alte știri