Avansează în ritm alert lucrările efectuate la Centrul de transport intermodal din Oradea

Lucrările la infrastructura centrului intermodal, care va transforma Oradea într-un hub pentru transportul de mărfuri, avansează într-un ritm alert, stadiul de execuție ajungând la 75%.

Până acum au fost realizate lucrări la cele două linii de cale ferată, la platformele betonate și parcare și au fost finalizate straturile de fundare din piatră brută și stratul de formă de balast. De asemenea, au fost montate bordurile și stâlpii de iluminat și a început așternerea stratului de beton, iar acum se lucrează la montarea liniilor de cale ferată. Totodată se execută lucrări rețeaua de canalizare pluvială și termoficare.

Reamintim că proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor transportate prin centrul intermodal. Acest proiect mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Municipiul Oradea va deveni astfel un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj – Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

Centrul va asigura transferul de mărfuri din Oradea și județul Bihor în relația cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România.

Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din zona noastră, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.

Lucrările la Centrul intermodal au început în luna iulie a acestui an și sunt executate de asocierea formată din SC COSTA VOC IMPEX SRL – lider de asociere și ASFAMIXT SRL – asociat, având o valoare de 47.137.527,55 lei fără TVA.

Distribuie informația
Alte știri