Avansează lucrările de transformare a Pieței Cetate din Oradea într-un centru de afaceri cu produse agricole și nu numai

Lucrările de transformare a Pieței Cetate într-un centru de afaceri cu produse agricole și nu numai, după modelul Pieței Rogerius, au avansat în ultima lună, stadiul de realizare a primului corp ajungând la 65%.

În acest moment se lucrează la structura de rezistență a rampei și pasajului care vor asigura intrarea în parcarea subterană de sub Corpul C2. Totodată, se forează pentru asigurarea încălzirii clădirii cu energie geotermală. Totodată, sunt în curs realizarea acoperișului, instalațiile interioare, lucrările la rețelele exterioare și la tâmplăria exterioară. Stadiul fizic al lucrărilor la corpul C1 este 65%.

Până în prezent au fost executate o serie de lucrări constând în: săpătură generală pentru ajungere la cota radier, turnare egalizare și radier, fundație și structură metalică hală, realizarea structurii din beton armat a corpului C1, montaj armături și cofraje pentru pereții exteriori, zidărie cărămidă, montaj profile C pe hală, lucrări de organizare de șantier precum și realizarea stației de pompare pentru rezervorul de apă.

Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, fiind finanțat prin Programul Interreg V – A România – Ungaria.

Investiția se realizează în două etape. Etapa I cuprinde amenajarea și reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafață de 1.770 metri pătrați, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staționare de scurtă durată, construirea stației de pompare – rezervor de apă, precum și accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir.

În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 mese, sector alimentație publică, sector produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 mp, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, plus alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces.

Lucrările la Centrul de antreprenoriat Piața Cetate sunt executate de Madlev Cons – lider de asociere și EUD Drumconstruct, Campeador S.R.L. și Constructorul Sălard. Contractul are o valoare de 77.010.876,77 lei fără TVA. Valoarea pentru etapa I este de 15.320.063,15 lei fără TVA, iar pentru etapa II de 61.690.813,62 lei fără TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni pentru etapa I și alte 12 luni pentru etapa II.

Momentan este în execuție etapa I a contractului de lucrări.

Distribuie informația
Alte știri