Avansează lucrările la coridorul Nufărul – Cantemir din Oradea

Stadiul de execuție a reabilitării coridorului Nufărul – Cantemir a ajuns la un procent de cca 60%, în acest moment lucrându-se intens la ultima parte a coridorului, respectiv la tronsonul McDonald’s – str. Morii (pe partea dreaptă).

’’Pe ultimul interval al coridorului se execută acum lucrări de amenajare a trotuarelor, a acceselor la blocurile de locuințe, se lucrează la partea de semaforizare, la montarea corpurilor de iluminat public și se pregătește terenul în vederea realizării pistei de biciclete. Pe acest tronson vor începe din 16 mai, lucrările de frezare a carosabilului, de refacere a structurii acestuia, acolo unde va fi necesar, de montare a capacelor de cămin, iar apoi de asfaltare. Lucrările la carosabil vor dura până la mijlocul lunii iunie și vor începe pe sensul de ieșire din oraș, după care vor continua pe sensul de intrare. În această perioadă, circulația va fi restricționată și se va desfășura pe o singură bandă de sens’’, a precizat primarul Florin Birta.

Stadiul fizic al lucrărilor pe toate tronsoanele coridorului se prezintă astfel: pe tronsonul str. Arieșului (fosta Aura) – zona bloc Cicero se execută lucrări de frezare, de ridicare a capacelor la cotă, iar de săptămâna viitoare va  începe asfaltarea carosabilului pe sensul de intrare, respectiv pe partea cu blocurile;  pe tronsonul Sextil Pușcariu – Nojoridului se lucrează la liniile de tramvai și montarea mobilierului urban (bănci de odihnă, coșuri de gunoi și gard de protecție între pista de biciclete și linia de tramvai) în timp ce pe intervalul Nojorodului – McDonald’s (Ciheiului) se execută lucrări la sistemul automat de irigații, se așterne pământ vegetal, se însămânțează cu iarbă și se plantează arbori.

Proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Finanţarea proiectului  se realizează prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din S.C Drumuri Bihor SA – lider de asociere, S.C Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt S.R.L – asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

În cadrul proiectului au fost  montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h.  În cadrul proiectului vor fi modernizaţi peste 2,5 kilometri de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. 

Distribuie informația
Alte știri