Aventura la cote maxime. Alpinistii au testat echipamentele utilizate pe trasee de via ferrata Suncuius. VIDEO

La începutul acestui an, clubul CASSIO Montana a testat cu success, alături de Salvamont Salvaspeo Bihor echipamente utilizate în amenajarea și parcurgerea de trasee de via ferrata. Specificul traseelor de Via Ferrata este acela ca organismul cataratorului se afla sub posibilul impact al unor factori de cadere foarte, foarte mari, se arata intr-un comunicat al clubului.

Testarea a fost filmata iar imaginile sunt spectaculoase.

„Am amenajat 4 segmente de traseu de via ferrata de 3,5 m, pe care se pot realiza caderi in gol de aproximativ 4m. Pe aceste segmente am aruncat in gol o greutate de 80 kg care era suspendata cu o bucla de chinga expres Beal (2,2 kN) terminata cu o carabiniera cu blocare Beal (3 kN). Carabiniera culiseaza pe un cablu pana la o ancora in care tamponeaza pentra a opri caderea. Cablul si ancora superioara au fost comune in cele 4 lansari (s-a mutat doar cablul de pe o ancora pe alta, in partea inferioara)”, au explicat alpinistii.

Echipamentele individuale de via ferrata au caracteristici constructive adecvate si care permit absorbirea socului de catre echipament, protejand cataratorul. Echiparea traseelor de via ferrata in partea lor fixa (de amenajarea peretilor), raspunde deasemenea unor conditii de siguranta.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri