Avertisment ANAF privind mesaje false despre e-Factura. Nu furnizați informații privind facturile emise!

Foto: arstechnica.com

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele Fiscului, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează, se derulează în prezent, avertizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com. Atragem atenţia că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF!”, menţionează instituţia, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii ANAF recomandă utilizatorilor să nu deschidă aceste e-mailuri, să nu dea curs unor astfel de solicitări, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut şi să nu transmită date personale.

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spaţiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfaţa pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativităţii sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenţionate cu scopul de a frauda sau obţine informaţii cu caracter confidenţial, astfel că vă recomandăm atenţie sporită. Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia”, notează instituţia.

În acelaşi timp, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la Call Center ANAF, la numărul de telefon 031/40.39.160.

Distribuie informația
Alte știri