Avertizare ANM: Cod portocaliu de furtuni, în mai multe localități din Bihor. A fost emis mesaj RO-ALERT

A fost emisa avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă pentru județul Bihor. E valabila de la ora 15,07 la ora 16. Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu, ISU Bihor a trimis un mesaj de avertizare prin Sistemul Ro-Alert, transmite lt. col. Camelia Roșca.

Este vorba despre localitățile:Oradea, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Nojorid, Sălard, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Hidișelu de Sus, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Drăgești, Copăcel, Cetariu, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Paleu;;

Se vor semnala : vânt puternic cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 30-35 l/mp,

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Distribuie informația
Alte știri