Avertizare COD portocaliu de vijelii puternice și grindină, în Bihor și în țară, până sâmbătă dimineața

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în județul Bihor și alte județe din țară, de vineri, 21 iulie, ora 18:00 până sâmbătă, 22 iulie, ora 06:00.

Pe raza județului Alba vor fi intensificări ale vântului (rafale de 70 … 90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30 … 40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

„Pentru evitarea oricăror situații de pericol, informați-vă asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și evitați drumurile greu accesibile. Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112”, au transmis reprezentanții ISU Bihor.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp).

Distribuie informația
Alte știri