Avertizare de VREME SEVERĂ in Bihor. Se va ajunge de la 30 de grade la 8 grade in doar cateva ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare de ploi, vânt și frig, valabilă la nivelul întregii ţări de joi până sâmbătă dimineaţa.

Potrivit ANM, în perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00 se anunță ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.


Aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie, în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice.   Se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.  Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.


Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului.

Distribuie informația
Alte știri