Avertizare METEO: ninsori, ploi și vânt puternic. Parte din Bihor va fi afectat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare METEO valabilă de luni, ora 20, până miercuri dimineață la ora 10 pentru precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar, vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

În același timp, ANM a emis și un COD GALBEN de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană, valabil de luni, ora 22 până miercuri la ora 02.

Foto: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri