Aveți dreptul la pensie din fiecare stat în care ați lucrat! Comunicat

Proiectul „Eficientizarea serviciilor oferite de Casa Națională de Pensii Publice lucrătorilor migranți, în aplicarea regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială” este finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale la nivelul programului RO18- Întărirea capacității și cooperare instituțională între instituțiile publice, autorități locale și regionale române și norvegiene.

Legislația europeană din domeniul securității sociale garantează un tratament egal pentru toți cetățenii din Uniunea Europeană (UE), Spațiul Economic European  (SEE) și Elveția.

A munci legal in UE, SEE și Elveția înseamnă a benefia de pensie în mod similar persoanelor care au lucrat doar într-un stat. Din fiecare stat al UE, SEE și Elveția în care o persoană a lucrat, se poate obține o pensie.

În vederea deschiderii dreptului de pensie  se vor totaliza perioadele de asigurare realizate în fiecare stat. De asemenea, chiar dacă nu ați realizat perioade de asigurare în statul de domiciu, puteți solicita exportul pensiei din statul care a stabilit dreptul la pensie. Pentru informații suplimetare puteti accesa pagina de internet www.cnpp.ro

Distribuie informația
Alte știri