Avion deturnat pentru arestarea unui jurnalist contestatar al regimului Lukașenko. Nu au fost români la bord

Foto: stirileprotv.ro

Un avion al companiei Ryanair cu peste 120 de oameni la bord,  a fost deturnat, in Belarus și silit să aterizeze, la Minsk. Printre aceștia nu se aflau și români, a informat MAE.

Aeronava plecase din Atena și se îndrepta spre Vilnius, capitala Lituaniei. În spațiul aerian belarus a fost anunțată prezența unei bombe la bord, echipajul a solicitat aterizarea de urgență. Motivul a fost, de fapt, reținerea unui celebru jurnalist contestatar al regimului, pe numele căruia există un mandat de arestare pentru activități teroriste. Avionul a aterizat în cele din urmă la Vilnius, după ce a fost deturnat în Belarus timp de şapte ore.

MAE consideră incidentul ca fiind unul deosebit de grav și, prin intermediul Ambasadei României la Minsk a transmis, autorităților belaruse, după forțarea aterizării la Minsk, necesitatea ca toți pasagerii avionului să își continue imediat și în siguranță călătoria.

Totodată, MAE își exprimă îngrijorarea cu privire la arestarea, în urma forțării aterizării aeronavei la Minsk, a unui jurnalist belarus aflat la bordul avionului.

De asemenea, MAE susține necesitatea demarării de urgență a unei investigații internaționale independente care să determine circumstanțele exacte în care acest incident grav s-a produs.

Sursa: stirileprotv.ro, stiri.tvr.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri