Avionul hipersonic care va putea zbura cu peste 14.000 de km/h, proiectul unui startup din SUA

Foto: Venus Aerospace

Un startup din SUA lucrează la un avion hipersonic care ne-ar putea transporta în orice punct de pe glob în cel mult o oră, potrivit Bloomberg.

Venus Aerospace Corp susține că avionul său spațial va putea zbura cu o viteză de peste 14.000 de kilometri pe oră și va putea ajunge de la Los Angeles la Tokyo în aproximativ o oră. În mod normal, zborurile pe această rută durează între 11 și 13 ore.

Compania a fost lansată de inginerii Sarah și Andrew Duggleby. Au devenit fascinați de avioanele supersonice după ce nu au reușit să ajungă la aniversarea de 95 de ani a bunicii lui Sarah, deoarece locuiesc în Japonia și nu aveau timp să ajungă din cauza duratelor lungi de zbor.

Acum Venus Aerospace are 15 angajați, majoritatea veterani ai industriei spațiale și a obținut finanțării semnificative din partea mai multor fonduri de investiții. Deși sunt încrezători că vor reuși să ducă la capăt proiectul, trebuie să rezolve o problemă importantă până la lansare: cum vor atrage clienții dispuși să plătească prețul uriaș al unei călătorii.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri