Aviz favorabil pentru construirea unui imobil de locuințe colective cu spații comerciale, în apropierea Gării Oradea

Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) în ședința de săptămâna trecută.

SC Construcții Bihor SA  a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), în vederea construirii unui imobil de locuințe colective cu spații comerciale la parter, pe strada Berzei, nr. 5, din Oradea.

Pentru această lucrare a fost emis aviz la începutul anului 2022, însă, între timp, studiul istoric care stă la baza elaborării PUD a scos în evidență faptul că imobilul existent este o clădire cu valoare istorică. Din acest motiv, a fost necesară schimbarea soluției de mobilare, astfel încât clădirea cu valoare să fie păstrată și integrată.

Noua propunere prevede păstrarea clădirii vechi, iar clădirea nouă va fi amplasată retrasă față de stradă și se reduce cu un nivel. Ca urmare, în loc de S+P+5E+2E, cât a fost în varianta inițială, regimul de înălțime nou propus este de S+P+4E+ER. Numărul maxim de apartamente propus este de 40. Se vor amenaja 28 de locuri de parcare, din care 12 vor fi cu acces public.

„Documentul este o revenire la comisia municipală de urbanism, urmând să parcurgă etapele de avizare necesare din partea Direcției Județene de Cultură, respectiv a Ministerului Culturii”, a punctat viceprimarul Marcel Dragoș.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri