Aviz favorabil pentru un boutique hotel în centrul orașului Oradea

Printre proiectele luate în discuţie săptămâna trecută de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) s-a aflat şi cel al unui investitor privat care dorește să amenajeze într-o clădire existentă pe str. Iuliu Maniu, nr. 2, un boutique hotel. Astfel, S.C Flavoia Invest S.R.L a solicitat CMUAT aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu în vederea amenajării acestuia.

Conceptul de boutique hotel a apărut la începutul anilor 1980, criteriile care trebuiau respectate pentru încadrarea în concept fiind: arhitectura exterioară și a camerelor să fie una deosebită, un număr mic de camere care să dea intimitate spațiului hotelului și un personal care să cunoască numele oaspeților și preferințele acestora și să li se adreseze direct.

„Având în vedere numărul mare de turiști care ne vizitează orașul, cererea pentru spații de cazare este una mare în Oradea. Un nou concept hotelier va diversifica cu siguranță oferta pe acest segment, venind în întâmpinarea preferințelor de cazare ale turiștilor. Proiectele investitorilor pe zona de turism-servicii completează astfel eforturile administrației locale de a reabilita și pune în valoare patrimoniul Oradiei, ambele componente făcând orașul nostru atractiv pentru cei care ne vizitează”, a precizat viceprimarul Arina Moș.   

Proiectul prevede, pe lângă amenajarea propriu-zisă, modificări interioare și exterioare, extinderea cu un corp de clădire, desființarea corpului existent la parter și împrejmuirea terenului.

Imobilul existent de pe str. Iuliu Maniu, nr. 2 are un regim de înălțime S+P+E+M și se va amenaja astfel: subsol – sală de mese și spații tehnice; parter – bucătărie, zona recepție și 2 apartamente; etaj – 5 apartamente și mansardă – 7 apartamente. Imobilul propus ca extindere în incintă va avea regim de înălțime parter și se va amenaja ca bucătărie profesională şi terasă acoperită.

Conform Planului Urbanistic General, zona studiată se regăsește în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea.

Suprafața totală a terenului este de 813 mp și este proprietatea beneficiarului. Din aceasta, 449,54 mp vor fi ocupați de construcție, 241.51 mp de alei și platforme și 121,95 mp de spații verzi.

Alte știri