Aviz favorabil proiectului viitorului sediu al Consiliului Judeţean Bihor

Printre proiectele analizate în această şedinţă se numără cel al Consiliului Județean Bihor, care a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru lucrările de reparații capitale și reabilitare a imobilului situat pe str. Republicii nr. 13 și schimbarea destinației din instituție de sănătate publică în sediu al Consiliului Județean Bihor. Solicitantul a obținut aviz favorabil.

Consiliul Județean urmează să acceseze o linie de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea acestui proiect.

Clădirea a fost construită între anii 1899-1900 și este un monument istoric și de arhitectură de factură eclectică, realizată de renumitul arhitect Rimanóczy Kálmán-junior.

Construcția este cunoscută sub denumirea „Palatul Finanțelor”, deoarece a servit iniţial drept sediu al Administrației Financiare, iar mai apoi, după cel de-al Doilea Război Mondial, când devine policlinică și spital de boli infecţioase, cu denumirea de „Policlinica Mare’’.

Proiectul de reabilitare și reparații capitale asupra clădirii presupune: izolare hidrofugă (prin realizarea unui dren perimetral), izolarea termică a clădirii, schimbarea instalațiilor termice/sanitare/electrice, amenajare mansardă, compartimentări interioare, realizare tâmplărie din lemn cu geam termopan, recondiționare picturi și detalii arhitecturale etc.

Pe lângă acestea, proiectul mai cuprinde și amenajarea de parcaje auto în curtea interioară și amenajare pietonală.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri