Aviz tinerilor amatori de farse la 112! Așa zisele glume te pot duce într-un centru de reeducare

Foto: shutterstock

Adolescenta de 14 ani din Zalău, care a mobilizat zeci de polițiști cu un apel fals, a fost trimisă în judecată. Tânăra este acuzată că a indus în eroare autorităţile, iar judecătorii au decis condamnarea fetei.

Apelul care a pus pe jar poliția din Zalău a fost dat în martie, anul trecut, puțin după ora 19:00. Adolescenta de doar 14 ani a sunat la 112 „de plictiseală”, după cum chiar ea a mărturisit ulterior, susținând că este sechestrată de un bărbat necunoscut, care a violat-o.

Poliția s-a mobilizat cu toate forțele din dotare, însă ce au descoperit nu le-a venit să creadă. Adolescenta a afirmat că a efectuat acel apel la 112 deoarece se plictisea și dorea să se distreze. După efectuarea apelului, ea a închis telefonul mobil pentru a nu mai putea fi contactată de  polițiști. În cursul aceleiași seri, fata a povestit surorii iubitului său, de pe telefonul căruia a apelat 112, despre „gluma” făcută. 

Pe durata evaluării efectuate de specialiştii Serviciului de Probaţiune, fata a declarat că “nu are cum să fie aspru pedepsită pentru o simplă glumă”. S-a ales cu patru luni într-un centru de reeducare.

Distribuie informația
Alte știri