Avizarea urmării penale pentru senatorul Florian Bodog, discutată luni în Comisia Juridică

Foto: agerpres.ro

Procedura de avizare a urmăririi penale față de senatorul Florian Bodog va începe cu o evaluare preliminară, luni de la ora 11, la Senat. Comisia juridică va intra într-o ședință online pentru stabilirea calendarului de derulare a procedurii.

Ulterior, pe baza evaluării preliminare, Biroul Permanent al Senatului va fixa un termen pentru depunerea raportului de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, dar nu mai mult de 14 zile, relatează news.ro.

Conform Regulamentului Senatului, raportul comisiei este aprobat prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, urmând ca, în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului să voteze asupra lui.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Distribuie informația
Alte știri