Avocatul Poporului face o ancheta la Penitenciarul Oradea cu privire la sinuciderea unui deținut

Avocatul Poporului a anuntat miercuri ca s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Penitenciarul Oradea, în urma sinuciderii unui deținut.

„Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică”, se arata intr-un comunicat al institutiei Avocatul Poporului.

In 20 noiembrie, Penitenciarul Oradea a anuntat ca un detinut s-a sinucis in seara anterioara.

„In data de 19.11.2016, la ora 22.15, numitul T.L.M., arestat preventiv pentru infracțiunea de omor, a fost găsit spânzurat cu un cearceaf legat de dușul din baia camerei din infirmeria unității, de către deținutul cu care era cazat. S-a anunțat de îndată agentul supraveghetor și asistentul medical de serviciu care a aplicat primele manevre de resuscitare. La ora 22.20 a fost apelat numărul unic de urgență 112, iar la 22.30, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire la ora 23.20, s-a constatat decesul. Menționăm că deținutul se afla în evidențele cabinetului medical cu afecțiuni cronice psihice”, a transmis la acea data, purtatorul de cuvant al Penitenciarului.

Distribuie informația
Alte știri