Bac-ul continuă iar emoţiile cresc. Incep probele scrise

Elevii care au terminat clasa a XII-a susţin, luni, 26 iunie prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, fiind urmată de proba la limba si literatura materna, iar miercuri de proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii este programata pentru vineri.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Ca şi la Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Elevii vor afla primele rezultate pe 5 iulie, iar cele finale se vor afişa pe 10 iulie. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile. Mai mult de 4000 sunt din Bihor.

La proba de limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele în maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană sau croată.

Distribuie informația
Alte știri