Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului. În prima zi au fost eliminaţi 63 de candidaţi, dintre care doi din Bihor

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat va continua marţi cu proba obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Este vorba despre Matematică și Istorie.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale, este programată joi, 1 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, prezenţa la prima probă a examenului de Bacalaureat a fost de 97% pe ţară şi au lipsit 3.618 candidaţi, dintre care 63 din Bihor.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 63 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Doi sunt din Bihor. unul dintre candidaţi susţinea examenul la Colegiul „Ioan Ciordaş” din Beiuş, iar al doilea la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri