„Băiețelul care se putea mușca de nas”, noua premieră a Trupei Arcadia

Foto: crisana.ro

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria oferă publicului o nouă premieră. Se intitulează „Băiețelul care se putea mușca de nas”. Textul aparține lui Alex Moldovan. Regia e semnată de Selma Dragoș, iar coregrafia e a Smarandei Găbudeanu. Decorul și costumele sunt creația scenografei Oana Cernea. Muzica originală este semnată de Văzduh (Adi Cimpoeșu).

Povestea explorează contrastul dintre două lumi diferite: cea a părinților, care în ciuda faptului că sunt mereu bine intenționați, devin mult prea preocupați de propriile lor concepții despre cum ar trebui să fie copilul și neglijează involuntar dorințele acestuia. Lumea celor mari este superficială și destul de rigidă, iar de acolo, de sus, de la înălțimea lor, nu mai reușesc să observe detalii, emoții și întreg universul fascinant și ludic al copilului.

Distanța care apare între adulți și copii este surprinsă perfect de păpușile mecanice uriașe, create de către Răzvan Chendrean în atelierele teatrului. Acestea au undeva la 2.5 metri înălțime și propun o tehnică inedită de creație, care în România a fost foarte puțin explorată.

Paralel, pe scenă se naște o altă lume, cea a copilului, care este plină de fantezie. Păpușile cu care el se joacă au proporții normale și, chiar dacă sunt construite într-o tehnică naivă, sunt extraordinar de simpatice.

Din distribuție fac parte actorii: Florian Silaghi (copilul – Vlad), Zentania Lupșe (mama), Alexandru Pop (tatăl), Andrei Fazecaș (doctorul și primarul), Armanca Serac (jurnalista) și Igor Lungu (Influencerul).

Primele doua spectacole vor avea loc vineri, 9 iulie, de ora 19.00 și sâmbătă 10 iulie, de la ora 10.00, în Orășelul Copiilor, în aer liber.

Următoarea reprezentație este programată marți, 13 iulie, de la ora 19:00, tot în Orășelul Copiilor.

Bilete se pot achiziționa de la Agenția Teatrului (marți-vineri: 15:00-19:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol din Orășelul Copiilor.

Distribuie informația
Alte știri