Balastiera din Bihor care îngroapă deşeuri în vederea amenajării unui iaz piscicol

Ca urmare a verificărilor efectuate pe raza judeţului Bihor la operatorii economici care desfăşoară activităţi de extracţia pietrişului şi nisipului, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au identificat un perimetru de exploatare în municipiul Oradea – Episcopia, în care societatea efectua lucrări de amenajare a unui iaz piscicol prin utilizarea ca material de umplutură a diferitelor categorii de deşeuri.

Astfel, din verificările efectuate în teren, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au identificat cantități foarte mari (câteva zeci de camioane) de diferite categorii de deşeuri: mase plastice (ţevi de plastic, folii), anvelope uzate, deşeuri din construcţii amestecate cu deşeuri reciclabile, deşeuri de polistiren; îngropate în pământ şi utilizate ca material de umplutură.

Societatea comercială este sancţionată cu amendă în valoare de 70000 lei pentru îngroparea acestor deşeuri!

„Din păcate nu este singurul caz de acest fel constatat în județul Bihor, în cazul mai multor  balastiere care au ca destinație finală amenajarea de iazuri piscicole, s-a constatat în cursul anilor anteriori că au fost folosite pentru abadonarea și îngroparea diverselor tipuri de deșeuri”, se precizeaza pe pagina de socializare a Gărzii de Mediu Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri