Banca Naţională a României face parte din eşalonul celor mai credibile şi solide instituţii

Foto: stiripesurse.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României (BNR), în care face referire la rolul cheie al acestei instituţii în asigurarea stabilităţii financiare în contextul crizei actuale.

„Banca Naţională a României face parte din eşalonul celor mai credibile şi solide instituţii şi sunt convins că rolul său cheie în asigurarea stabilităţii financiare va fi îndeplinit cu responsabilitate şi promptitudine, în cel mai eficient mod, astfel încât impactul crizei asupra vieţii românilor să fie cât mai redus cu putinţă”, afirmă şeful statului în mesaj.

Şeful statului subliniază că, „în pofida unei anevoioase tranziţii la economia de piaţă şi la stabilitatea necesară acesteia, România se bucură în prezent de un sistem monetar robust şi credibil, cu o arhitectură financiară modernă, de tip occidental, iar aceste progrese se datorează conducerii şi specialiştilor BNR, care merită toată aprecierea”.

„Banca Naţională este în prezent un important ambasador al României, bucurându-se de un prestigiu extern remarcabil. Experienţa dobândită de-a lungul existenţei a contribuit decisiv la reconectarea cu Europa, încă din anii premergători aderării României la Uniunea Europeană. Dobândirea în 2007 a statutului de membru al Sistemului European al Băncilor Centrale a reprezentat un pas important pentru o conectare tot mai strânsă cu instituţiile europene. Chiar dacă ultimii ani nu au fost dintre cei mai uşori pentru ţara noastră, în principal din perspectiva coerenţei şi responsabilităţii la nivel de politici fiscal-bugetare, felicit BNR pentru drumul consecvent în slujba economiei româneşti şi încurajez eforturi susţinute în direcţia convergenţei economice şi monetare cu Uniunea Europeană”, mai afirmă preşedintele Iohannis.

Distribuie informația
Alte știri