Bani de la Guvern pentru trei instituții de cultură reprezentative din Bihor

Foto: facebook/ Florin Birta

Instituțiile de cultură finanțate de C J Bihor vor primi bani de la Guvern. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a anunțat că, în ședința de vineri, Guvernul a decis alocarea a aproximativ 270 de milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale.

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Fondurile alocate reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Instituțiile de cultură din Bihor primesc în total peste 13 milioane de lei. Teatrul Regina Maria va beneficia de suma de 4,637 milioane lei, Teatrul Szigligeti de 4,427 milioane lei, iar Filarmonica de Stat Oradea va primi 4,023 milioane lei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri