Bani europeni pentru proiectul „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri”

Primarul Ilie Bolojan a semnat la Cluj-Napoca contractul de finanțare aferent proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri”. Valoarea lui este de 111 milioane de lei, din care 70 de milioane, reprezintă valoarea eligibilă. Durata contractului de finanțare este de 89 luni.

Proiectul vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E.Gojdu și a Parcului 1 Decembrie. E vizata separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente.

Pentru sporirea mobilității urbane se propune realizarea unei piste de bicicliști cu o lungime de 660 ml pe direcția N–S (Bv. D.Cantemir) cu dublu sens și dotarea cu 6 sisteme de suport biciclete de închiriat. Pe sub cele 5 pasaje va fi creat un drum cu benzi dedicate autobuzului. De asemenea, este inclusă amenajarea unui spațiu pietonal central și a altor spații pietonale ca urmare a reconfigurării zonei.

Tot prin acest proiect se vor achiziționa 4 autobuze electrice hibride.

Distribuie informația
Alte știri