Bani pentru 9 administrații publice locale, membre în ADD Bihor

200.000 lei + TVA vor avea la dispoziție, în următoarele luni, cele 9 administrații publice locale, membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor.

La Beiuș, primarul Petru Mlendea a anunțat că administrația va continua cu parte din bani achizițiile pentru sistemul de sănătate dar . „La spitalul din Beiuș avem aparatură medicală în valoare de peste 5 milioane lei și totul pregătit pentru sistemul de telemedicină. Mai avem nevoie de un generator pentru curent, pe care îl vom achiziționa din fondurile alocate prin ADD. Tot din acești bani vom putea demara și lucrările de racordare la utilități a bazinului didactic de înot”, a declarat Petru Mlendea. Edilul a spus că din suma rămasă, administrația publică va achiziționa mobilier urban și aparate de joacă în parcurile amenajate în Beiuș.

La Ștei, primarul Iulian Balaj spune că administrația va folosi fondurile alocate de Consiliul Județean pentru realizarea unor studii de fezabilitate privind alimentarea cu apă a orașului.

La fel vor face și cei din Aleșd. Viceperimarul Kajántó Paul a mai spus că administrația locală va realiza de asemenea, un proiect tehnic privind reabilitarea Cetății Piatra Șoimului.

Primarul Török László a precizat că la Salonta, banii vor fi investiți în lucrări de realibilitare urbană, iar la Săcueni se va realiza drumul de acces spre noua autogară, dar și racordarea acesteia la utilități. La Marghita, Valea lui Mihai și Vașcău se vor realiza studiile de fezabilitate pentru șoselele ocolitoare.

Alte știri