Bani pentru investiții în zona montană. Vezi care sunt domeniile care pot accesa fonduri nerambursabile

Foto: agrointel.ro

Aproape 220 de milioane de lei sunt alocați pentru investiții dedicate producătorilor din zona montană. Banii ar trebui folosiți pentru înființarea de centre de colectare, centre de prelucrare a laptelui, a fructelor de pădure, ciuperci, dar și plante medicinale.

Conform Ministerului Agriculturii, până pe 21 noiembrie se pot depune documentele, pentru a accesa acești bani, fonduri nerambursabile.

”50% pentru stâne și pentru prelucrare, pentru colectare poate să crească intensitatea până la 90% în anumite condiții: este tânăr fermier, are un punctaj superior, și așa mai departe, dar nu mai mult de 90%”, a precizat secretarul de stat, Aurel Simon.

Plățile pentru aceste proiecte vor fi făcute până în decembrie 2023.

„Interesul nostru, este ca zona montană s-o menținem populată, să creștem nivelul de trai din zona respectivă și să prelucrăm tot ceea ce se produce în zona montană. Aceste trei legi sunt, din punctul meu de vedere, un început corect. Aș mai aminti că, anul acesta, conform legii montane, am înființat nouă Comitete de masiv. De ce nouă Comitete de masiv, pentru că fiecare are particularitatea, nevoile și geografia lui. Aceste Comitete de masiv funcționează la această dată. Avem nevoie de dumnealor pentru diseminarea și implicarea în accesarea acestor bani, iar finalitatea acestei organizări, care este pe sistem piramidal, va fi Consiliul Național al Muntelui, pe care trebuie să-l înființăm. Președinte va fi domnul prim-ministru, secondat de ministrul Agriculturii”, mai spune Simon.

Distribuie informația
Alte știri