Banii neutilizați la finalul anului trecut în Bihor, direcționați spre protecția copilului și a centrelor pentru persoane cu handicap

Prezenți în număr de 29, în spațiul online, consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în cadrul ședinței extraordinate pentru a aproba proiectul de hotărâre privind utilizarea excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2019.

Aceștia au decis, în unanimitate, ca cele 51,9 milioane lei, rămase de anul trecut, să fie utilizate pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a sistemului de protecția copilului și a centrelor pentru persoane cu handicap, pentru cheltuieli de dezvoltare, dar și pentru acoperirea golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuiele secțiunilor funcționare și dezvoltare, în anul curent. Măsura a fost necesară în contextul generat de răspândirea coronavirus, fapt ce a dus la o scădere a încasărilor previzionate pentru acest an.

Bugetul județului și a instituțiilor subordonate pentru anul 2020 a fost aprobat cu un deficit de 391.500 lei pentru funcționare, respectiv 51,5 milioane lei pentru dezvoltare, acoperit din excedentul anului 2019.

Alte știri