Bănuiți că ar fi tâlhărit un tânăr care călătorea cu trenul, reținuți de polițiștii TF și arestați de magistrați

Un tânăr de 18 ani, din comuna Abrămuț, județul Bihor, a reclamat faptul că vineri, 16 noiembrie, în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Oradea – Săcueni trei persoane necunoscute l-au agresat și l-au deposedat de 100 euro și de un telefon, iar apoi au coborât din tren și au fugit.

Două zile mai tarziu, în urma investigațiilor effectuate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea furtului si a fost recuperat telefonul sustras. Cei trei, cu varste cuprinse intre 18 si 33 de ani, au fost retinuti , iar luni, 19 noiembrie pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.


Pentru a preveni astfel de incidente, poliţiştii au transmis şi câteva recomandări preventive în cazul călătoriilor cu trenul:
În primul rând, fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului pentru că în astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare.
Nu încredinţaţi niciodată copiilor sarcina să vă supravegheze bagajele iar la plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră.
Păstraţi portofelul şi banii într-un buzunar interior, cât mai aproape de corp şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar.
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!


Distribuie informația
Alte știri