Baschetbalistii oradeni au pierdut a doua confruntare cu muresenii din Finala Ligii Nationale

Oaspetii au incheiat partida de aseara de la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 77-71.
Cu doar două excepţii, în debutul meciului, BC Mures s-au aflat în avantaj în permanenţă pe tabela de marcaj.

Pentru orădeni, înteaga partidă a constituit o cursă disperată pentru egalare. Cristian Achim a rotit întreg efectivul înscris pe foaia oficială. Nouă dintre ai au marcat și tot atâția au punctat la eficiență.

Finala se va muta la Târgu Mureş, următoarele două meciuri urmând să aibă loc sâmbătă, 28 mai, respectiv luni, 30 mai.

 

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“Am pierdut acest meci pe apărarea din primul sfert, dar au fost și alți factori. Pe care nu îi numesc acum. Am revenit în debutul reprizei a 2-a, dar am depus un efort foarte mare și undeva era firesc să plătim pentru acest consum. Am permis niște lucruri pe care nu e posibil să le permitem deoarece vom fi pedepsiți. Este 1-1 după jocurile de la Oradea. Evident vom merge la Târgu-Mureș pentru a câștiga.

Avem de pus la punct niște lucruri. Sunt aspecte pe care le putem corecta și cu siguranță nu este o situație iremediabilă. E adevărat că am început prost ambele meciuri. Pe primul am reușit să-l întoarcem, dar pe al 2-lea nu am reușit. Am încercat să începem mai bine în această partidă, însă nu am reușit.

Târgu-Mureș este o echipă cu jucători foarte experimentați în componență. Alcătuiește o echipă foarte bună. În prezent îl are în componență pe Fraseniuc, un jucător care a lipsit Mureșului vreo două luni. În contextul regulii autohtonului, absența lui a fost extrem de impotantă. Prin revenirea sa, lucrurile s-au schimbat.

Finala nu este jucată. Cel puțin eu așa cred. Este adevărat, seria se mută la Târgu-Mureș. Poate ei au devenit acum favoriți. E normal să fie așa, însă acest lucru nu înseamnă nimic. Rămâne de văzut cum va decurge această serie în continuare, dacă se schimbă statutul celor două echipe.”

Distribuie informația
Alte știri