Baschetbalistul Rolland Torok se întoarce la CSM CSU Oradea

Foto: facebook/ CSM Oradea

Rolland Torok revine la clubul alături de care a debutat la nivel de seniori după 12 ani petrecuți la alte cluburi din Ungaria și România. Părțile au parafat un acord cu valabilitate pentru următorii doi ani.

Născut pe data de 25 Octombrie 1990, înalt de 2.03 metri, Rolly evoluează în principal la poziția 4. De-a lungul timpului, în funcție de stilul de joc al echipei la care a evoluat, de viziunea antrenorului, respectiv de necesitățile de moment, Torok a evoluat și la alte poziții.

Produs al școlii de baschet din Oradea, Rolland jucând pentru LPS Bihorul Oradea la nivel juvenil, activitatea sa la nivel de seniori a demarat încă de pe vremea junioratului.

După ce s-a confruntat cu mai multe accidentări și probleme medicale, Torok a plecat în Ungaria, acolo unde a petrecut trei sezoane. Posesor al dublei cetățenii română-maghiară, el a activat în primul eșalon din țara vecină la Jaszbereny și Kormend, între 2012 și 2015.

Torok are peste 400 apariții oficiale în baschetul românesc. El a fost campion național în 2017, alături de U-BT Cluj-Napoca. De asemenea a câștigat Cupa României de patru ori: în 2016, 2017 și 2018 cu U-BT Cluj-Napoca, respectiv în 2022 cu CSO Voluntari. În fine, baschetbalistul orădean a triumfat în SuperCupa României în 2016.

De-a lungul carierei, Rolly a bifat 60 apariții în cupele europene. El a jucat în EuroChallenge, FIBA Europe Cup, respectiv calificările Basketball Champions League pentru Kormend, U-BT Cluj, BC CSU Sibiu și CSO Voluntari. Sportivul în vârstă de 33 ani a jucat pentru echipa națională a României la nivel juvenil, universitar și de seniori. Fără îndoială cel mai important moment al carierei sale internaționale a constat în participarea la FIBA EuroBasket 2017.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri