Basescu vrea sa afle din arhiva SIPA informatii despre un dosar din Bihor

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte al PMP, a declarat că desecretizarea arhivei SIPA va fi dusă la capăt, în condiţiile în care Guvernul a dat o hotărâre în acest sens, adăugând că, în calitate de politician, ar fi interesat ce date există în arhivă despre procurorii Cristian Panait şi Liliana Şega, precum şi despre fuga din ţară a afaceristului sirian Omar Hayssam.

Despre procurorul Cristian Panait, Băsescu a spus: „Este imposibil să nu avem ceva în această arhivă despre marea dispută a lui Panait cu şefii lui, pentru că Panait nu a vrut să-l aresteze pe Lele (procurorul Alexandru Lele – n.r.), care intrase în viesparul mafiot cu export de combustibil sau cu contrabandă de combustibil făcută în judeţul Bihor de un înalt reprezentant al PSD-ului, prefect, şi de fiu”.

Guvernul a decis desecretizarea SIPA. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a anuntat că după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei, o comisie formată din cinci specialişti cu certificate de acces la secrete de stat va analiza documentele pe parcursul a trei ani. In termen de cinci zile se va face propunerea de constituire a comisiei. Din ea vor face parte doi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, doi ai Secretariatului General al Guvernului şi un reprezentant al ANP.

Distribuie informația
Alte știri