Bate vant de schimbare prin institutiile culturale ale orasului ?

Zvonurile conform carora actorului Daniel Vulcu i s-ar pregati “debarcarea” de la sefia Teatrului Regina Maria din Oradea par sa se adevereasca, acestea fiind intarite si de lipsa acestuia de pe lista de candidati pentru Consiliul Local, prezentata recent de liderii PNL la lansarea candidatilor pentru alegerile locale din luna iunie. In toamna anului trecut Daniel Vulcu a intrat in conflict cu conducerea Primariei Oradea si cu cea a Consiliului Judetean Bihor acuzand lipsa acestora de implicare in finantarea Festivalului International de Teatru de la Oradea.

„Nu am bani. Primăria Oradea ne-a alocat 42.000 de lei. Dacă atâta se consideră, atâta se consideră. Au înjumătăţit, faţă de anul trecut”, declara Vulcu anul trecut. Nici Teatrul Szigligeti nu a scapat de acuzele managerului, acesta socotindu-i vinovati si pe acestia de situatia sa financiara: „Există o discriminare pozitivă pentru teatrul maghiar. Acesta primeşte alocări bugetare de la Consiliului Judeţean la fel ca Teatrul Regina Maria. Însă, Teatrul Szigligeti primeşte bani în plus şi din Ungaria, de la guvernul maghiar. De aceea şi-au făcut deja şi o sală-studio nouă, în timp ce noi tot aşteptăm să se reabiliteze fostul cinema Transilvania, pentru a fi folosit de Teatru. Noi stăm şi ne uităm şi plângem pe la colţuri, în propria noastră ţară.”

Flavius.Bunoiu Potrivit unor surse liberale, Daniel Vulcu ar urma sa fie inlocuit cu Flavius Bunoiu (foto), fostul manager al Casei de Cultura Oradea, institutie desfiintata de Primaria Oradea in cursul anului 2013. De altfel, Bunoiu a fost prezent in public si la lansarea candidatilor PNL pentru Consiliul Local si Judetean, desfasurata in aceasta saptamana la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea.

Cu aceasta ocazie, primarul Ilie Bolojan declara, ca strategie pentru anii 2016-2020, ca PNL trebuie sa castige si sefia Consiliului Judetean Bihor pentru ca toate institutiile de cultura ale orasului sunt conduse de acolo. Planurile lui Ilie Bolojan par sa includa si schimbari in organigrama Ansamblului Artistic Profesionist Crisana (prin includerea lui Cornel Borza pe lista candidatilor la functia de consilier local in urmatorul mandat) si, posibil, in functie de rezultatul alegerilor, si schimbarea actualului manager al Filarmonicii de Stat Oradea, Todor Albert, aflat in pragul pensionarii.

Distribuie informația
Alte știri