„Be cool – Gândește înainte!”, program pentru elevii din Bihor

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a anunțat lansarea programului de tip workshop „Be cool – Gândește înainte!”, dedicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a.

Programul a fost prezentat în cadrul conferinței de inițiatorii proiectului și reprezentanții instituțiilor partenere: Marco Tempestini, fost campion de raliu și partener în Napoca Rally Academy, Carmen Petcu, director general De`Longhi Group în România, Horea Abrudan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, chestor de poliție Alin Haniș, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, și colonel Florin Zoicaș, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor.

Be cool – Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop care propune elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din județul Bihor, grupa de vârstă interesată în obținerea permisului de conducere auto din toate unităţile de învăţământ liceal, sesiuni de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat și de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și formării unui comportament responsabil pe drumurile publice.

În județul Bihor, de câțiva ani, sunt în implementare mari proiecte de infrastructură în scopul creșterii calității vieții și a siguranței în trafic. Toate aceste proiecte, însă, trebuie să fie completate de astfel de cursuri de pregătire a viitorilor șoferi, pentru a putea înțelege riscurile la care se supun ei și ceilalți participanți la trafic când se conduce agresiv, sub influența alcoolului sau a drogurilor. Mă bucur că județul nostru a fost inclus în acest proiect”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.  

„Este o onoare să reușim să dăm mai departe proiectul nostru de suflet, în care este implicată toată echipa Napoca Rally Academy. Acest proiect a ajuns până acum la peste 30.000 de elevi din toată România. Din păcate, nu stăm deloc bine la cifre privind siguranța rutieră în România, iar tinerii sunt peste 50% din cei care sunt implicați în incidente nedorite în trafic. Acest mesaj, de a fi cu adevărat „cool”, este foarte important pentru tinerii noștri”, a precizat Marco Tempestini.

Instructorii Napoca Rally Academy, cu sprijinul De’Longhi România și cu cel al autorităților locale, vor desfășura acest proiect pe durata anului școlar 2023 – 2024 în Oradea, Salonta, Aleșd, Marghita, Beiuș și Ştei și se estimează că vor participa peste 8.000 de elevi.

Cauzele principale ale producerii accidentelor în care tinerii din grupa de vârstă 18-20 ani sunt implicați sunt: nerespectarea distanței între vehicule, neacordarea de prioritate altor vehicule, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, abateri bicicliști și circulație pe sensul opus. Aceste cauze au drept urmări decese, răniri grave și răni ușoare.

Proiectul „Be cool – Gândește înainte!” este inițiat și implementat de echipa Napoca Rally Academy, cu sprijinul mai multor instituții: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, ISU, Poliția Rutieră Bihor, SMURD Bihor și Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea.

Programul va începe în 16 noiembrie 2023 în Salonta, la Casa de Cultură, și va continua în Marghita (17 noiembrie), Beiuș, Ștei și Oradea, până în luna martie 2024.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri