Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Foto: dw.com

La 250 de ani de la naştere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume.

Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Jin Wang, va avea în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german. Concertul difuzat joi, de la ora 19.00, a deschis „Anul Beethoven” în 16 și 17 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”.

În program: Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 – solist Alexadru Tomescu, Ruinele Atenei, op. 113 – solişti Marius Boloș, Ana Stănescu, Mihai Raicea. Corul Filarmonicii „George Enescu“ a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner.

Înregistrarea concertului de vineri, 17 ianuarie 2020, va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.Partener al evenimentului este Forumul Cultural Austriac, înregistrarea fiind transmisă și pe pagina de Facebook a instituției: (https://www.facebook.com/fca.bucuresti/).

Alte știri