Beirutul este zonă calamitată. De miercuri, armata se va ocupa de securitatea capitalei

Photo by Daniel Carde/Getty Images

Bilanțul victimelor continuă să crească în capitala Libanului după cele două explozii puternice de marți seară din portul Beirut. Cel puțin 78 de oameni au murit și 4.000 au fost răniți. Spitalele, deja afectate de epidemia de COVID-19, sunt supraaglomerate.

Presa din Liban a publicat imagini șocante, cu urme de sânge pe podea și pacienți tratați pe scaune, pe hol. Cea mai puternică dintre deflagrații a fost resimțită ca un cutremur cu magnitudinea 4,5.

Unda de șoc a ajuns până în Cipru, la 200 de kilometri distanță. E ca la Hiroshima și Nagasaki, a spus guvernatorul Beirutului, cu ochii în lacrimi. Guvernul libanez a decretat trei zile de doliu și a cerut ajutor internațional.

Guvernul a alocat 66 de milioane de dolari – fonduri de urgenţă – pentru această catastrofă. A început imediat o anchetă pentru stabilirea clară a motivului exploziei, iar preşedintele a declarat că cei responsabili de această catastrofă vor primi „pedeapsa maximă”.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

„Am fost martori la o catastrofă imensă. Sunt victime şi pierderi peste tot”, a declarat George Kettani, liderul Crucii Roşii în Liban.

Sursa: digi24.ro/stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri