Belgieni pe bicicletă: peste 1.000 de km pentru bătrânii români

Trei bicicliști belgieni vor pedala în această lună, timp de 10 zile, peste 1.000 de kilometri, pentru a aduna fonduri cu care să fie finanțate activități de îngrijire a bătrânilor din mediul rural.
Conform unui comunicat emis de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor, instituția susține astfel Campania de informare și promovare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu desfășurată în cadrul proiectului „Comunități Rurale Active în Furnizarea și Monitorizarea Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu – Creșterea accesului la servicii medico-sociale la domiciliu a bătrânilor din 5 comunități rurale”.
Proiectul, implementat de către Fundația româno – flamandă The Open Network for Community Development se desfășoară la nivel național, în 5 comunități rurale din 5 regiuni ale României: Nord-Est (Moldovița, jud. Suceava), Vest (Armeniș, jud. Caraș-Severin), Nord-Vest (Batăr, jud. Bihor), Sud-Est (Dumitrești, jud. Vrancea), Centru (Bunești, jud. Brașov) până în Octombrie 2017. Proiectul este co-finanțat printr-un grant de 74.050 CHF din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
O importantă componentă a Proiectului este cea de identificare a unor soluții sustenabile pentru acoperirea nevoilor de servicii a populației vârstnice, de creștere a informării decidenților politici asupra soluțiilor cost eficace de a oferi servicii de calitate vârstnicilor.
Cu scopul de a promova necesitatea serviciilor de îngriiri la domiciliu pentru bătrânii din România, dar și de a colecta fonduri necesare inițierii acestor servicii în comunități rurale din România, trei cicliști belgieni vor pedala după următorul program:
09 iunie/ziua 1- aterizare aeroport Timișoara (h 18.10) – deplasare Lipova
10 iunie/ziua 2 130 km – Lipova – Comuna Batăr/ sat Tăut – ora 16.30 Conferință presă Școala Generală Tăut, după conferința de presă, continuare Tăut – Tinca
11 iunie/ziua 3 Tinca – Căprioara (Săvârșin) 140 km
12 iunie/ziua 4 Căprioara (Săvârșin) – Slatina Timiș 132 km
13 iunie/ziua 5 Slatina Timiș – Prigor 135 km
14 iunie/ziua 6 Prigor – Târgu Jiu 154 km
15 iunie/ziua 7 pauza
16 iunie/ziua 8 Târgu Jiu – Obarsu Lotrului 95 km
17 iunie/ziua 9 Obarsu Lotrului – Alba Iulia 101 km
18 iunie/ziua 10 Alba Iulia – Timișoara (în autocar)
19 iunie/ziua 11 plecare din aeroportul Timișoara – către Belgia

Distribuie informația
Alte știri