Bianca Benea e campioană europeană, cu echipa României, la spadă feminin tineret! 

Bianca Benea, sportivă legitimată la CSM Oradea, unde se antrenează sub comanda lui Andrei Timoce, a participat la Campionatul European de tineret (U23) la scrimă – ediția 2022. Evenimentul s-a desfășurat la Tallin (Estonia).

Sportiva născută și formată în municipiul Oradea a luat startul atât în proba individuală, cât și în cea pe echipe la spadă feminin. Bianca a obținut rezultate notabile, clasându-se pe locul 5 în proba individuală, respectiv pe locul 1 – devenind campioană a Europei de tineret – în proba pe echipe.

Componența echipei de spadă feminin a României la Tallin: Bianca Benea, Alexandra Predescu, Cristina Constantinescu și Talida Enache.

Parcursul Biancăi Benea este cu atât mai impresionant cu cât ea a participat la evenimentul de la Tallin incomplet refăcută. Orădeanca a suferit o accidentare la glezna piciorului drept și nu a putut fi recuperată complet până la startul evenimentului.

Începând din 2023, Bianca va trage exclusiv în competițiile seniorilor. Trebuie notat faptul că Bianca Benea și Alexandra Predescu sunt componente ale lotului național de seniori în proba de spadă feminin. De altfel, Bianca rămâne o sportivă ce ar putea reprezenta, România, Oradea și CSM Oradea la Jocurile Olimpice.

În această primăvară, Bianca Benea a câștigat Campionatul Național de spadă feminin pentru tineret – ediția 2022. Ea a triumfat într-un concurs ce a reunit 47 sportive.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri