Bianca Benea isi doreste o clasare cat mai buna la Europenele de scrima pentru tineret

Romania participa cu 17 sportivi la Campionatul European de scrimă pentru tineret – ediția 2017. Competitia are loc la Minsk, in Belarus, pana la data de 25 aprilie.

Din lot face parte si Bianca Benea, sportiva legitimată la CSM Oradea, antrenată de către Nicolae Ille. Ea va urca pe plansa în proba de spadă feminin, individual și pe echipe. Bianca va concura duminică (23.04) în proba individuală, respectiv marți (25.04) în cea pe echipe.

Echipa României de spadă le mai cuprinde pe Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), și Ramona Calcan (CSA Steaua). Antrenorul echipei este George Epurescu.

Bianca Benea este în primul an de juniorat (U20), fiind campioană națională în exercițiu, categorie de vârstă inferioară competiției în care va participa la Minsk. Ea este în același timp și vicecampioană națională de tineret (U23).

De curând sportiva din Oradea s-a intors de la Campiontul Mondial de scrimă pentru juniori, la Plovdiv, Bulgaria, unde a obținut locul 23 în proba individuală (din peste 150 de participante), respectiv ,9 în cea pe echipe (din totalul de 29 participante).

Distribuie informația
Alte știri