Bianca Benea renunţă la antrenorul cu care s-a pregătit un deceniu

Cea mai bună sportivă a judeţului Bihor, vicecampioana mondială de spadă Bianca Benea, a renunțat la tehnicianul cu care a colaborat timp de 10 ani. Este vorba de Nicolae Ille. A făcut anunţul în cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi 24 Oradea, prilej cu care a explicat motivele care au condus la această separare. „Ruptura s-a produs acum trei luni, de când am plecat la Bucureşti, la lotul olimpic de senioare, dar discuţiile şi problemele au apărut de un an şi jumătate”, a declarat Bianca Benea, vicecampioană mondială de spadă junioare.

Pe lângă argumentele care nu au legătură cu latura sportivă, Benea a afirmat că la Oradea nu are şansa să se pregătească împreună cu spadasine de aceeaşi vârstă. Nicolae Ille a luat la cunoştinţă de decizia sportivei şi îi doreşte succes în continuare, în carieră.

Pentru Bianca Benea, prima competiţie de anvergură în 2019 este Campionatul European de junioare U20, din Italia, care va demara pe 1 martie. Soortiva de la CSM Oradea parcurge ultimul an de juniorat. În sezonul 2020, Bianca va evolua la tineret, după care va face trecerea la nivel de seniori. Ea participă deja în competiții la nivel de seniori, acolo unde ea a mărturisit că numărul de participante și concurența este acerbă.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri