Bibliotecarii bihoreni, mentori și voluntari pentru copii și seniori . VIDEO

 Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor s-a alăturat și în acest an proiectului 4/4PentruPrieteni, inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România prin care s-au celebrat, la nivel național, valorile voluntariatului și ale prieteniei.

În 4 aprilie, angajații Bibliotecii au fost mentori voluntari la căminul pentru persoane în vârstă „Casa mea Eden”, din localitatea Șoimi, unde au donat cărți, le-au citit seniorilor și au ascultat poveștile acestora, inclusiv pe cele dezvăluite de nepoata de frate a marelui teolog,  Arsenie Boca.

Ne-a fascinat tot ce ne-a spus despre relația specială cu unchiul său… Am avut o mare bucurie sufletească să descoperim că sufletul unei femei deosebite poate să găzduiască atâtea amintiri și lucruri speciale despre o personalitate atât de des invocată.„, a declarat Ligia Mirișan, directorul Bibliotecii „Gheorghe Șincai”.

Alte bibliotecare au fost la Cefa, într-un centru de zi pentru copii sau la Centrul de Educație Incluzivă Oradea unde le-au citit povești micuților cu dizabilități.

Încercăm să fim utili tuturor categoriilor  de oameni care au nevoie de noi. Dacă există persoane care nu pot ajunge la b ibliotecă din cauza problemelor, atunci mergem noi spre ei„, a completat Ligia Mirișan.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni este onorată moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia s-au comemorat 51 de ani pe 4 aprilie 2019.

„Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: CE FACI PENTRU CEILALȚI?” Dr. Martin Luther King Jr.

 

Distribuie informația
Alte știri