Bienala de Arhitectură Transilvania, la start: 13 evenimente în 16 zile, la Oradea

Vernisaj la Biblioteca Universității, Ambulanța pentru Monumente, Harta Meșterilor în Construcții sau Impactul Microhidrocentralelor. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele BATRA 2019 la Oradea.

Debutul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2019 la Oradea are loc joi, de la ora 17.00, când, în Cetatea Oradea, corp G va fi ”parcată” Ambulanța pentru Monumente. Este un proiect-pilot care își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil, prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps. Oricine dorește poate contribui financiar sau prin voluntariat pentru a salva un monument. Până în prezent, s-au realizat șase intervenții pe obiective de patrimoniu din sudul Transilvaniei: Poarta Brîncovenească din Sâmbăta de Sus, Biserica fortificată din Velț, Monumentul Eroilor din Seleuș, Biserica ortodoxă din Gherdeal, ruina turnului de apărare din Apața și halta CFR din Șaeș. Rezultatele acestor șase intervenții vor fi prezentate în imagini într-o expoziție ce va fi vernisată cu această ocazie.

Vineri, 8 noiembrie, la Biblioteca Universității Oradea, se va desfășura Vernisajul Expoziției-concurs a lucrărilor înscrise la Premiile BATRA, la următoarele secțiuni:
1. Arhitectura locuinței individuale
2. Arhitectura locuințelor colective
3. Arhitectura dotărilor comunitare și de producție
4. Arhitectura spațiului public
5. Arhitectura patrimoniului cultural
6. Rural
7. Arhitectura spațiului interior și scenografie
8. Microarhitectură / Arhitectura temporară
9. Design de obiect
10.Proiecte culturale / Inițiative / Experimente

Expoziția va fi afișată simultan și în celelalte orașe în care sunt filialele Ordinului Arhitecților din România partenere în BATRA 2019: Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare și Alba Iulia.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri