Bihorean arestat 30 de zile pentru că, înarmat cu un par de lemn, a agresat o femeie și a făcut scandal în sat

Joi, 12 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Olcea, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, amenințare și violare de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe acesta că, la data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, având asupra sa un obiect contondent, respectiv un par din lemn, ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei de 40 de ani, din localitatea Călacea, județul Bihor, pe care o cunoștea și, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în urma unui conflict spontan, ar fi lovit-o cu pumnii și ar fi amenințat-o.

De asemenea, bărbatul s-ar fi deplasat pe o stradă din localitatea Călacea, purtând în mână același par din lemn, proferând injurii și manifestându-se agresiv, provocând, astfel, trecătorilor, o stare de indignare și de temere.

La data de 13 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat de polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bănuitului.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

*

Distribuie informația
Alte știri