Bihorean bănuit de repetate furturi din locuințe sau autoturisme și de incendieri, reținut de polițiștii

Joi, 31 octombrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Tileagd din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat un bărbat de 39 de ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, bănuit că, în perioada 21 august – 26 octombrie a.c., ar fi comis 13 infracțiuni de furt calificat și două infracțiuni de distrugere prin incendiere, toate comise pe raza comunei bihorene Tileagd.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Tileagd îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 21 spre 22 august a.c., ar fi pătruns prin efracție în grădina unui imobil din localitatea Tileagd și ar fi sustras două biciclete nefuncționale, iar apoi ar fi pătruns pe o poartă metalică închisă, dar lăsată neasigurată, în curtea aceluiași imobil și ar fi sustras încă o bicicletă, cauzând un prejudiciu total estimat la 400 de lei.

Același bărbat este bănuit de polițiști că, în perioada 7 – 14 septembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție în garajul și în imobilul unui bărbat din localitatea bihorenă Bălaia și ar fi sustras o bicicletă, o mașină de găurit, o foarfecă telescopică și un firez de mână, provocând un prejudiciu total estimat la aproximativ 650 de lei. De asemenea, cel în cauză este bănuit că, în noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c., ar fi sustras o bicicletă din curtea unui imobil din localitatea Uileacu de Criș, cauzând un prejudiciu în valoare de 450 de lei.

Bărbatul de 39 de ani este bănuit și că, în noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c., ar fi sustras, dintr-o autoutilitară parcată în spatele unui imobil din Uileacu de Criș, fața detașabilă a casetofonului, o lanternă cu electroșoc și o legătură de chei, provocând un prejudiciu total estimat la 300 de lei. De asemenea, acesta este bănuit că, în noaptea de 29 spre 30 septembrie a.c., ar fi sustras dintr-un autoturism parcat în fața unui imobil din localitatea Telechiu, un aparat de sudură o mașină de găurit, o undiță cu mulinetă, o undiță fixă și un radiocasetofon auto. Tor el este bănuit de polițiștii din Tileagd că, în noaptea de 27 spre 28 septembrie a.c., ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unui imobil din localitatea Poșoloaca, județul Bihor, apoi ar fi pătruns prin efracție în imobil și ar fi sustras un motofierăstrău și alte diverse bunuri. De asemenea, ar fi sustras aparatură electrică dintr-o baracă situată în localitatea Uileacu de Criș, provocând un prejudiciu estimat la 430 de lei, iar în noaptea de 13 spre 14 octombrie a.c., ar fi sustras un circular electric dintr-un autoturism parcat în fața unui imobil din Tileagd.

Bărbatul de 39 de ani este bănuit că, în perioada 31 septembrie – 24 octombrie a.c., ar fi sustras o prelată de remorcă din curtea unui imobil din localitatea Bălaia, județul Bihor, iar în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c., ar fi sustras o motocoasă din curtea neîmprejmuită a unui imobil din Tileagd. Același bărbat e bănuit că, în noaptea 22 spre 23 octombrie a.c., ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unui imobil din localitatea Poșoloaca și ar fi sustras o bicicletă, iar în noaptea de 23 spre 24 octombrie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Bălaia și ar fi sustras două șei pentru călărie, un cuptor cu microunde, o motocoasă, un grill, covoare, o mașină de găurit cu rotopercutor și alte bunuri, provocând un prejudiciu total estimat la 7.000 de lei. Acesta este bănuit că, în noaptea de 25 spre 26 octombrie a.c., ar fi pătruns în curtea unui imobil din Bălaia și ar fi sustras o bicicletă.

Bărbatul este bănuit că, în noaptea de 24 spre 25 octombrie a.c., ar fi incendiat 150 de baloți de paie, care aparțineau unei femei din localitatea Bălaia, iar în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c., ar fi incendiat 840 de baloți de lucernă, depozitați într-o anexă a unui imobil din localitatea Poșoloaca, județul Bihor. Polițiștii din Tileagd au recuperat aproximativ 95% din prejudiciul cauzat de acesta.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Postului de Poliție Tileagd l-au reținut pe bărbatul de 39 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Vineri, 1 noiembrie a.c., acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Aleșd cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și distrugere prin incendiere.

Distribuie informația
Alte știri