Bihorean, căutat de autorităţile spaniole pentru tentativă de omor, ajuns în arest la Oradea

Foto: ilustrativ

Miercuri, 28 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri împreună cu poliţiştii Postului de Poliție Ciumeghiu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat un bărbat de 50 de ani, din localitatea Ghiorac, județul Bihor, urmărit internaţional.

Autoritățile spaniole au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de omor, pe teritoriul Spaniei.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat pe aceasta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar aseară, 28 aprilie a.c., acesta a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie. Magistrații Curții de Apel Oradea au emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, bărbatul urmând să fie predat autorităților spaniole.

Distribuie informația
Alte știri